Ελλάδα

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για την πανδημία - Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για την πορεία της πανδημίας και ειδικά για την Όμικρον - Στο μεταξύ, διευρύνθηκαν τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων

Θα συνεδριάσει, αύριο (Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου), η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, ειδικότερα για την παραλλαγή «Όμικρον».

Η επιτροπή, θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον, εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, διευκρινίσεις έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε ανάρτηση της ίδιας στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η κα Γκάγκα: «Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid».

Η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με κορωνοϊό, υποβάλλεται από κοποιοδήποτε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, διαμέσου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η δε αξιολόγηση των αιτήσεων πραγματοποιείται στη συνέχεια, από ειδική επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σε περίπτωση έγκρισης οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής και προσέρχονται σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Φωτογραφία: shutterstock

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια