Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για την πανδημία - Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ελλάδα
Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για την πανδημία - Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για την πορεία της πανδημίας και ειδικά για την Όμικρον - Στο μεταξύ, διευρύνθηκαν τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων

Θα συνεδριάσει, αύριο (Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου), η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, ειδικότερα για την παραλλαγή «Όμικρον».

Η επιτροπή, θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον, εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, διευκρινίσεις έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε ανάρτηση της ίδιας στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η κα Γκάγκα: «Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid».

Η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με κορωνοϊό, υποβάλλεται από κοποιοδήποτε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, διαμέσου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η δε αξιολόγηση των αιτήσεων πραγματοποιείται στη συνέχεια, από ειδική επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σε περίπτωση έγκρισης οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής και προσέρχονται σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News