Χρέη στους Δήμους: Κλήσεις οδηγών και παραβάσεις καταστημάτων στην ρύθμιση - Σε πόσες δόσεις η πληρωμή

Οικονομία
Χρέη στους Δήμους: Κλήσεις οδηγών και παραβάσεις καταστημάτων στην ρύθμιση - Σε πόσες δόσεις η πληρωμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμο είναι το στοιχείο για δυνατότητα διαγραφής προσαυξήσεων έως και 100% - Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με δυνατότητα έως και 120 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, έχουν πλέον οι οφειλέτες, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ρύθμιση αφορά επί παραδείγματα οφειλές όπως κλήσεις τροχαίας ή παραβάσεις καταστημάτων εστίασης, φυσικά πρόσωπα δηλαδή και επαγγελματιών. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διαγραφή των προσαυξήσεων. Κάτι τέτοιο καθιστά φυσικά πιο βιώσιμη την ρύθμιση.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η σχετική βεβαίωση έχει πραγματοποιηθεί έως 28 Φεβρουαρίου 2021, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται από 1 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2022 στο gov.gr.

Ακολούθως όσοι ενταχθούν στην ρύθμιση χρεών, αν επιλέξουν μια δόση για την αποπληρωμή θα έχουν 100% απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις, όσοι επιλέξουν 2-12 δόσεις θα έχουν 90% απαλλαγή και για εκείνους που θα επιλέξουν 13-48 δόσεις θα υπάρξει απαλλαγή 80%.

Η απαλλαγή φτάνει το 70% για 49 έως 72 δόσεις και 60% για 73 έως 120 δόσεις. Ταυτόχρονα, υπάρχει και η πάγια ρύθμιση που προβλέπει μέχρι 48 δόσεις στην ρύθμιση ενώ τα χρέη προς Δήμους εναλλακτικά εντάσσονται στην γενική ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού ο οποίος προβλέπει ρύθμιση σε έως 240 δόσεις, αλλά αφορά παλιά χρέη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News