Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο του λιμενικού από τις έρευνες στο βυθισμένο ιστιοφόρο

Ελλάδα
Ναυάγιο στην Πάρο: Βίντεο του λιμενικού από τις έρευνες στο βυθισμένο ιστιοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τρέχον έτος, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι

Βίντεο από τις έρευνες των βατραχανθρώπων στο βυθισμένο ιστιοφόρο στην Πάρο, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στο απόσπασμα φαίνονται στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος να ερευνούν εξονυχιστικά το σκάφος, το οποίο πλέον έχει ρυμουλκήθει στη Νάουσα της Πάρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 16 έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των τελευταίων υπήρχε κι ένα βρέφος. Όσοι εκ των επιβατών διασώθηκαν μεταφέρθηκαν προσωρινά από τους διασώστες σε δομή φιλοξενίας του νησιού.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει το εν λόγω ιστιοφόρο να είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Σε σχετική του δήλωση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, γνωστοποίησε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Το τρέχον έτος, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News