Χριστουγεννιάτικα κάλαντα: Πού τα «άκουσε» η ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ελλάδα
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα: Πού τα «άκουσε» η ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την βαριά σκιά της πανδημίας οι πολιτειακές και πολιτικές αρχές της χώρας άκουσαν δια ζώσης τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Την ευκαιρία να ακούσει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σήμερα το πρωί. Ειδικότερα.

Η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν αρχικά τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ευαισθητοποίηση και ένταξη παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με μέσο τη μουσική» του Ωδείου «Φόρμιγξ».

Στην Παιδούπολη του «Αγίου Ανδρέα», στον Άλιμο, άκουσε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία επισκέφθηκε το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων ο Πρωθυπουργός μαζί με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και την κόρη του Δάφνη. Στην Παιδόπολη φιλοξενούνται παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και προστασίας, στα οποία ο Πρωθυπουργός μοίρασε δώρα και συζήτησε μαζί τους για τις ανησυχίες τους, το σχολείο και τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Τα μικρότερα παιδιά της δομής δώρισαν στον Πρωθυπουργό ένα σπιτάκι φτιαγμένο από μπισκότα και ζαχαρωτά και τα μεγαλύτερα του προσέφεραν μία ζωγραφιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξενάγησαν τον κ. Μητσοτάκη στους χώρους της μονάδας, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Λιβανός, και η Διευθύντρια της Παιδόπολης, Μαρία Αποστολοπούλου τον ενημέρωσαν για τη δράση της.

«Και του χρόνου λεύτεροι, χωρίς μάσκες και κορωνοϊό», ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρα στα παιδιά που έψαλαν σήμερα τα κάλαντα των Χριστουγέννων στα γραφεία του κόμματος.

Τα παιδιά του συλλόγου Κρητών Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Η Αλληλοβοήθεια» ήταν τα πρώτα τα οποία επισκέφτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του, Τα παιδιά πέρα από τα κάλαντα χόρεψαν και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Εν συνεχεία, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παιδιά από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προσφέροντάς του το επετειακό μαντίλι των 110 χρόνων του Σώματος και μία σφυρίχτρα.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκε τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «VictorArtant»- ΝΙΚΗ.

Τα κάλαντα είπαν στον Νίκο Ανδρουλάκη η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Λαογραφικός Όμιλος Kρητών «Ερωτόκριτος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με βουλευτές, στελέχη και εργαζόμενους του κόμματος, αντάλλαξε ευχές και έδωσε αναμνηστικά στους μουσικούς και τους χορευτές.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Ανδρουλάκης ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά, με υγεία και ευημερία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Ο ίδιος σημείωσε ότι: «είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφίες Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News