Συνελήφθη γιατί ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Ελλάδα
Συνελήφθη γιατί ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργοδότρια ζήτησε από υπάλληλο που είχε απολύσει πρόσφατα, να της επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων που του πιστώθηκε

Μόνο θετικά μπορεί να εκλάβει κανείς την έκβαση της υπόθεσης με αρνητική “πρωταγωνίστρια” μια εργοδότρια, η οποία συνελήφθη πριν λίγα 24ωρα επειδή ζήτησε από υπάλληλο (τον οποίο είχε μάλιστα πρόσφατα απολύσει) να της επιστρέψει το δώρο των Χριστουγέννων που του πιστώθηκε.

Εδώ και χρόνια ακούμε για τέτοιου είδους συμπεριφορές από εργοδότες σε τόσο μεγάλη συχνότητα, που πλέον φτάσαμε στο σημείο να μη μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν μάθαμε ότι η εν λόγω εργοδότρια όχι μόνο συνελήφθη, αλλά δικάστηκε και καταδικάστηκε από το αυτόφωρο.

Θυμίζουμε ότι η εργοδότρια συνελήφθη έξω από τραπεζικό κατάστημα στην πόλη της Δράμας, καθώς περίμενε από τον πρώην υπάλληλό της να κάνει ανάληψη το δώρο Χριστουγέννων από το ΑΤΜ, προκειμένου να της το δώσει απευθείας στα χέρια της!

Η εν λόγω εργοδότρια δικάστηκε και καταδικάστηκε τελικά χθες από το αυτόφωρο σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών. Εξάλλου της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 4.000 ευρώ...

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν πάντως δύο ακόμη γεγονότα που συνέβησαν στο πλαίσιο της επίμαχης υπόθεσης. Αφενός, μάρτυρας υπεράσπισης της εργοδότριας κατέθεσε ότι και ο ίδιος είχε επιστρέψει στο παρελθόν το Δώρο αλλά και επιδόματα που του είχαν κατατεθεί. Η παραδοχή αυτή, μάλιστα, έγινε αιτία να αντιδράσει έντονα η εισαγγελέας της Έδρας.

Από τη μια είναι λογικό να αντιδρά έτσι ο εκπρόσωπος του νόμου όταν κάποιος πολίτης παραδέχεται ενώπιόν του ότι κάτι παράνομο, είναι... “νορμάλ”. Από την άλλη, μπορεί ο εισαγγελέας να είναι εκπρόσωπος του νόμου, όμως είναι και μέλος της κοινωνίας μας. Ως εκ τούτου, μου φαίνεται κάπως... δύσκολο να ακούει για πρώτη φορά ότι κάποιος εργαζόμενος καλείται (ή μάλλον καλύτερα αναγκάζεται) να επιστρέψει το Δώρο στον εργοδότη του.

Κάτι άλλο που συνέβη στον απόηχο της υπόθεσης αυτής, και το οποίο μας “έβγαλε από τα ρούχα” μας, είναι το ότι ο σύζυγος της εργοδότριας, βλέποντας τον υπάλληλο να βγαίνει από τα Δικαστήρια, άρχισε να τον απειλεί... Ο ορισμός του θράσους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News