Έκτακτο επίδομα: Πότε θα καταβληθεί ο επιπλέον μισός μισθός στους υγειονομικούς

Ελλάδα
Έκτακτο επίδομα: Πότε θα καταβληθεί ο επιπλέον μισός μισθός στους υγειονομικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν την Πρωτοχρονιά αναμένουν τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» οι περίπου 100.000 δικαιούχοι

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021 αναμένεται η καταβολή του γιορτινού επιδόματος στους υγειονομικούς. Σύμφωνα με τον υπάρχον προγραμματισμό το «bonus» των υγειονομικών αναμένεται να καταβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά. Οι ημερομηνίες δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμη μιας και οι εργασίες της ΑΑΔΕ συνεχίζονται, ώστε να δοθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα μισθός στους περίπου 100.000 υγειονομικούς πριν την Πρωτοχρονιά με την τακτική μισθοδοσία Δεκεμβρίου, του δεύτερου 15ημερου.

Είναι επίσης γνωστό ότι στην σχετική υπουργική απόφαση υπάρχει ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζεται πως «εφόσον δεν καταστεί δυνατή η καταβολή της ως άνω παροχής στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2021, η εν λόγω καταβολή δύναται να λάβει χώρα εντός του μηνός Ιανουαρίου 2022». Παρόλα αυτά, όπως τονίζουν οι κρατικοί αξιωματούχοι, ο στόχος είναι τα ποσά να καταβληθούν μέσα στις γιορτές και πριν την Πρωτοχρονιά. 

Ο υπολογισμός του ποσού

Η Χριστουγεννιάτικη ενίσχυση των υγειονομικών θα ισούται με το μισό του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού των δικαιούχων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2021 έως και 30-11-2021.

Όπως έχει αποφασιστεί, η οικονομική ενίσχυση θα χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2021. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο, καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του δικαιούχου.

(φωτογραφία rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News