Φρίκη σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες ωθούσαν παιδιά 7-11 ετών σε σεξουαλικές πράξεις

Ελλάδα
Φρίκη σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες ωθούσαν παιδιά 7-11 ετών σε σεξουαλικές πράξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Αθήνας - Τι αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την  υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, που έκανε την σχετική αποκάλυψη αρχικά στον Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας, υπάλληλοι του ορφανοτροφείου, ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις, που εκείνοι τουλάχιστον παρακολουθούσαν, «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Όπως αποκάλυψε η κ. Μιχαηλίδου, οι υπάλληλοι που ελέγχονται είναι γυναίκες. Ελέγχεται δε, εάν τις φρικτές πράξεις στις οποίες ωθούσαν τα παιδιά,  τις  κατέγραφαν σε βίντεο, για διάφορους λόγους.

Τουλάχιστον 4 παιδιά

Σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος.

Στις πράξεις αυτές φαίνεται πως «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά από όσα φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο. Τα συγκεκριμένα αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Εκκρεμεί ακόμη μια έρευνα για το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο

Σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Το χρονικό της αποκάλυψης

«Το πρώτο που έκανα είναι ότι πήγα ξανά στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας και αμέσως μετά πάγωσα τη χρηματοδότηση για τη δομή αυτή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγχο», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News