Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εάν δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου

Ελλάδα
Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εάν δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί σε αναστολή αν δεν εμβολιαστούν, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Παράταση τριών μηνών για την αναστολή εργασίας, νοσηλευτών και εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί «Πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ» επισήμανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μέχρι 31 Μαρτίου η νέα παράταση για τους υγειονομικούς.

Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Αρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

«Οποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπο εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News