Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self tests

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε το πρωί της Τετάρτης η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self tests ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στις γιορτές

Ανοιχτή είναι από το πρωί της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test που δικαιούνται οι πολίτες για τις ημέρες των εορτών, σύμφωνα με το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους.

Πότε οι πολίτες θα κάνουν τα self tests

Ο πρωθυπουργός, συνέστησε στους πολίτες να κάνουν το ένα τεστ να χρησιμοποιηθεί «κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Επιπλέον ζήτησε να και κάνουν κι άλλα ,ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού τη γιορτινή περίοδο.

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για μετά τις γιορτές

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων, μετά την περίοδο των εορτών.

Η δεύτερη φάση της άμυνας έναντι της μετάλλαξης Όμικρον «αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και τη διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων».

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο, η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών και η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ

«Τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News