Δωρεάν Self tests: Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

Ελλάδα
Δωρεάν Self tests: Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της ημέρας αναμένεται να λειτουργήσει η πλατφόρμα για τα δωρεάν self tests - Πως θα πραγματοποιείται η διάθεση τους στους πολίτες

Σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self tests, παραμένωντας ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός, με στόχο τον περιορισμό του κορωνοϊού, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους,

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για μετά τις γιορτές

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων, μετά την περίοδο των εορτών.

Η δεύτερη φάση της άμυνας έναντι της μετάλλαξης Όμικρον «αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και τη διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων».

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο, η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών και η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News