ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβάλλονται οι αγροτικές ενισχύσεις - Πότε έρχονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβάλλονται οι αγροτικές ενισχύσεις - Πότε έρχονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με την εξισωτική αποζημίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πληρωμή τις πρώτες εργάσιμες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή είτε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου είτε την Τετάρτη 29 του μηνός

Σήμερα Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου αναμένεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ να στείλει στις τράπεζες τη λίστα πληρωμών με τους δικαιούχους των αγροτικών ενισχύσεων. Οι δικαιούχοι, είτε σήμερα, είτε αύριο Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, η μόνη αναφορά επί των πληρωμών ήταν η δήλωση Μελά στον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Λιούπη, με τον δεύτερο να προχωρά σε ανάρτηση στο Facebook στην οποία ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών αναφέρει ότι «πριν τα Χριστούγεννα και ειδικότερα 21-22 ∆εκεµβρίου θα γίνει η αποπληρωµή των οικονοµικών ενισχύσεων των παραγωγών».

Η εξισωτική αποζημίωση

Όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πληρωμή τις πρώτες εργάσιμες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή είτε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου είτε την Τετάρτη 29 του μηνός, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 30.973.018,61 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 3 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 σε 2.440 δικαιούχους.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορά ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους νέους αγρότες.

Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν τα εξής επενδυτικά προγράμματα του ΟΠΕΚΕΠΕ:

  • ΠΑΑ
  • ηγέτης ομάδας
  • οργανώσεις παραγωγών
  • γενετικοί πόροι
  • δασώσεις
  • επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων κ.ά.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News