Σύσκεψη Τσιόδρα - Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την μετάλλαξη Όμικρον: Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Ελλάδα
Σύσκεψη Τσιόδρα - Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την μετάλλαξη Όμικρον: Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόγευμα της Κυριακής, 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πορεία της πανδημίας με έμφαση στα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 19 Δεκεμβρίου, αντί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, παρουσία του κορυφαίου λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η πορεία της πανδημίας με έμφαση στα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον, που αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης που διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε προς το παρόν να μην ληφθούν κάποια πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Ωστόσο στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο έλεγχο την περίοδο των εορτών, ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτηση κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι πληροφορίες λένε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά και θα ανακοινωθούν την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ήδη, από σήμερα εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Διευκρινίζεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, αντί για την Δευτέρα, λόγω του προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Βουλγαρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News