Κ. Μητσοτάκης - Ανακοινώνει τα νέα μέτρα στήριξης - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης - Ανακοινώνει τα νέα μέτρα στήριξης - «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή - «Αν υπήρχε ένας που θα έχει όφελος από τις εκλογές, θα ήμουν εγώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ στην Βουλή, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, ανακοινώνει μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Τα μέτρα αφορούν σε έκπτωση στο φυσικό αέριο, διεύρυνση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και ειδική πρόνοια για τους αγρότες.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα μετά την προτροπή του τελευταίου να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού 2022.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:

«Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και ζήτησε εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος αν γίνονταν εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ. Ζητήσατε εκλογές όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί φοβάστε ότι σε λίγο καιρό θα είστε τρίτο».

«Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκηρύξω εκλογές σήμερα μόνο και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας τη στιγμή που θα το έκανα!»

Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες πολιτικές ευκαιρίες αυτούς τους 26 μήνες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει εθνικές εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσαν τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Αναφέρω ενδεικτικά την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ήταν επιεικώς στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανα κύριε Τσίπρα αν και είμαι σίγουρος ότι εσείς θα το είχατε κάνει. Δεν είμαστε όμως το ίδιο και μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης».

«Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία»

«Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News