Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση με την ημερομηνία καταβολής τους - Τι ισχύει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση με την ημερομηνία καταβολής τους - Τι ισχύει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατάσεις στις ημερομηνίες των τελών κυκλοφορίας αλλά και των επιστρεπτέων προκαταβολών αποφάσισαν οι αρμόδιες Αρχές

Παράταση θα δοθεί στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και στις επιστρεπτέες προκαταβολές  όπως εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα παράταση εξετάζεται ως τις 31 Ιανουαρίου ,  τη στιγμή που  6.500.000 ιδιοκτήτες υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν το ίδιο κόστος με πέρυσι ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μπορούν να τα εκτυπώσουν από την ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr MyCar.gr) . Η καθυστέρηση στην καταβολή οδηγεί στο διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας .

 Υπενθυμίζεται ότι  οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω πιστωτικών καρτών σε 12 άτοκες δόσεις.

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ανέβει από τις 20 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μέσα από την πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη αρμόδια ΔΟΥ, να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

 Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, παρατηρούνται αλλαγές για 700.000 επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Η ανάρτηση των ποσών για τους δικαιούχους θα γίνει στο TAXIS με το νέο έτος και τα ποσά που θα εμφανίζονται στο σύστημα θα αφορούν τόσο το σύνολο όσο και το επιστρεπτέο.

 Υπενθυμίζεται ότι για την εφάπαξ πληρωμή προβλέπεται έκπτωση 15% του επιστρεπτέου ποσού, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής σε 60 άτοκες δόσεις. Εξετάζεται η παράταση της εφάπαξ πληρωμής έως τα τέλη Μαΐου ή Ιουνίου (αντί 31/12), όπως επίσης και η παράταση για την 1η δόση, έως τέλη Ιουνίου (αντί 31/1).

Το μέτρο αφορά επαγγελματίες και επιχειρήσεις (ενάρξεις έως 31/12/2018), που λαμβάνουν:

– Επιστροφή 25%: Μείωση τζίρου >70% & ζημιά

– Επιστροφή 33%: Μείωση τζίρου 30% – 70% & ζημιά

– Επιστροφή 50%: Όλοι οι υπόλοιποι

Ενάρξεις μετά 1/1/2019

– Επιστροφή 25%: Μείωση τζίρου >30% & ζημιά

– Επιστροφή 33,3%: Όλοι οι υπόλοιποι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News