Ενεργειακή κρίση: Ποια νέα μέτρα εξεταζονται

Οικονομία
Ενεργειακή κρίση: Ποια νέα μέτρα εξεταζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξέφυγαν» οι τιμές στην ενέργεια, τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα μέτρα- εστιασμένα στο ενεργειακό κομμάτι - θα ανακοινώσει σήμερα στη  Βουλή ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο.

Την αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, ως και 50 ευρώ ανά μήνα.  

 Για τους αγρότες, μείωση φόρου ή επιστροφή για το πετρέλαιο (αγροτικό) θέρμανσης.

Σχετικά με το φυσικό αέριο, θα συζητηθεί μεγαλύτερη έκπτωση χρεώσεων διανομής.

Σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τους επιχειρηματίες,  σχεδιάζεται να μην αρχίζουν να πληρώνουν από τον Ιανουάριο, αλλά να υπάρξει αναβολή για τουλάχιστον 1 μήνα.

 Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του open αναμένεται να συνεχιστεί και να παραταθεί για το 2022 το δικαίωμα έκπτωσης από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2022.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί τόσο στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στα μέτρα που θα τρέξουν από την 1η Ιανουαρίου (όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού ).

Ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει πως ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 4.5% για το 2022 και θα εστιάσει σε μια σειρά θετικών μηνυμάτων  από το οικονομικό «μέτωπο», όπως η καλή πορεία του τουρισμού, η μείωση των ποσοστών ανεργίας κ.α. Το μήνυμα που θα εκπέμψει είναι πως η οικονομία ανακάμπτει, ενώ θα «κοιτάξει» προς τη μεσαία τάξη και τον κόσμο του επιχειρείν.

φωτογραφία αρχείου intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News