Επέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ» στην Κρήτη - Πώς θα επηρεαστεί το νησί

Κρήτη
Επέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ» στην Κρήτη - Πώς θα επηρεαστεί το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Κάρμελ» - Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, η επέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ» και στην Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις χιονοπτώσεις σε ορεινούς οικισμούς.

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το νήσι το διήμερο Σαββάτου-Κυριακής 18-19 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές αναμένονται κυρίως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19/02.

Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινούς οικισμούς του νησιού και σημαντική χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, φθάνοντας τοπικά στα 7 Μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκαλώντας σημαντικό κυματισμό κυρίως στις βόρειες ακτές. Σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το εκτιμώμενο ύψος βροχής/χιονιού μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρα 20/12, όπως υπολογίζεται από το προγνωστικό μετεωρολογικό μοντέλο του  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021. Όπως ενημέρωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) το προσεχές Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021, θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, από το Σάββατο 18 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News