Μετάλλαξη Όμικρον: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων τα Χριστούγεννα

Ελλάδα
Μετάλλαξη Όμικρον: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων τα Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προστεθούν νέα μέτρα πως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Στο τραπέζι νέες ελαφρύνσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προστεθούν νέα μέτρα εν όψει της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου.

«Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων», ανέφερε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην σημαντικότητα του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε «Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νέες ελαφρύνσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μέτρα ανακούφισης για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. «Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» είπε ο πρωθυπουργός.

Υποχρεωτικό PCR για την είσοδο στη χώρα

Υποχρεωτικό τέθηκε το αρνητικό PCR για τους επισκέπτες στην χώρα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοίνωσε του υπουργείο υγείας, «Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00».

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Εξετάζονται νέα μέτρα στην εστίαση σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. Είναι πιθανό να επανέλθει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων μέσα στα καταστήματα αλλά και στα τραπέζια (από 10 άτομα σε 6). Συγκεκριμένα,  υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά ο περιορισμός στην πληρότητα στο 80%.

Παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι μάσκες θα επιβληθούν παντού και στους εξωτερικούς χώρους, εάν τα νέα κρούσματα αυξηθούν δραματικά.

Στο τραπέζι όμως έχει πέσει και το θέμα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικά για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών αλλά και για κάποιες επαγγελματικές ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News