Κεραμέως: Έκανε εμβόλιο ο 5,5 ετών γιος της

Ελλάδα
Κεραμέως: Έκανε εμβόλιο ο 5,5 ετών γιος της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν χθες Τετάρτη, οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών και η Νίκη Κεραμέως εμβολίασε τον 5,5 ετών γιο της Λουκά

Σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, σε μια φωτογραφία με τον γιο της έξω από το Παίδων «Αγία Σοφία», έγραψε για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 του μικρού της γιου: «Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια», έγραψε στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού των παιδιών 5 με 11 ετών ξεκίνησε χθες Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, τα εμβόλια έφτασαν ήδη από τη Δευτέρα και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους έχει ανοίξει εδώ και μέρες.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια, σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα και ακολούθως θα μπορούν να τα κάνουν και παιδίατροι στα ιατρεία τους.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδας. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News