Θ.Πλεύρης: «Η άμυνα μας είναι το εμβόλιο» 

Ελλάδα
Θ.Πλεύρης: «Η άμυνα μας είναι το εμβόλιο» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο της 7ης Οικονομικής Διάσκεψης της ΕΕΝΕ, προχώρησε στην εκτίμηση ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δούμε συνολικά και μείωση των νοσηλειών και των θανάτων

Την εκτίμηση ότι -με δεδομένο πως θα μειώνονται για το επόμενο διάστημα τα κρούσματα- προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δούμε συνολικά και μείωση των νοσηλειών και των θανάτων έκανε σήμερα στο πλαίσιο συζήτησης ο υπουργός Υγειάς Θάνος Πλεύρης, στην 7η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ. 

«Ήδη οι νοσηλείες καθημερινά μειώνονται. Όμως, είμαστε σε μια εγρήγορση διότι υπάρχει η μετάλλαξη ”Όμικρον”, που δεν μας έχει πλήξει ακόμα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πλήττεται από τη μετάλλαξη Δέλτα», τόνισε ο υπ. Υγείας και προσέθεσε ότι το 4ο κύμα στη χώρα μας έχει φτάσει στην κορύφωση και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε μία κάμψη, ενώ αντιθέτως τώρα ανεβαίνει σε άλλες χώρες, ειδικά της Κεντρικής Ευρώπης. «Είδαμε μείον 30%. Αυτό δείχνει μία αποκλιμάκωση, αλλά δυστυχώς ολοκληρώνεται τώρα η κορύφωση στο σκέλος των νοσηλειών και δυστυχώς των θανάτων των συνανθρώπων μας που χθες είχαμε 130 απώλειες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε πως το εθνικό σύστημα υγείας το πιέζουν κατά βάση συνάνθρωποί μας άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, επισημαίνοντας πως «αυτοί πρέπει να πειστούν ότι πρωτίστως είναι για την υγεία τους, σε αυτό δουλεύουμε και για αυτό τον λόγο έχουμε βάλει και μέτρα τα οποία αν θέλετε περιορίζουν τη δυνατότητά τους να έχουν πλήρεις δραστηριότητες αν δεν έχουν εμβολιαστεί». 

Το να έρχεσαι και να βάζεις διοικητικό πρόστιμο στον άνω των 60 ή να τον θεωρείς ανεμβολίαστο αν δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, δεν είναι εύκολα πολιτικά μέτρα, σημείωσε ο υπ. Υγείας και ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα αυτά «είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας». «Θεωρούμε ότι έτσι θα θωρακιστούμε και σε ένα επόμενο κύμα» τόνισε. 

Όταν θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό αυτοί που έχουν κλείσει τα ραντεβού, θα είμαστε στο 80% του ενήλικου πληθυσμού και 70% του γενικού πληθυσμού, εμβολιασμένους ανέφερε ο Θ.Πλεύρης και κατέληξε λέγοντας: «Η άμυνά μας είναι τα εμβόλιο».

Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News