Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα τελικά αποτελέσματα - Με 67,6% εξελέγη πρώτος ο Ν. Ανδρουλάκης

Ελλάδα
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα τελικά αποτελέσματα - Με 67,6% εξελέγη πρώτος ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος εξελέγη στον δεύτερο γύρο στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 139.492 ψήφους και ποσοστό 67.6% έναντι 66.847 ψήφων και ποσοστό 32.4% του Γεωργίου Παπανδρέου

Στο 67,6%  και στους 139.492 ψήφους έκλεισαν τα τελικά αποτελέσματα της επικράτησης του Νίκου Ανδρουλάκη κατά τον β΄ εκλογικό γύρο με βάση τα όσα ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού-Πιστοποίησης) ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με το πρακτικό των εκλογών «διεξήχθησαν σε δύο γύρους, σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021, με συμμετοχή 270.706 και 206.339 αντιστοίχως Μελών και Φίλων του  ΚΙΝΑΛ.

Στον β’ γύρο συμμετείχαν οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του α’ γύρου, δηλαδή ο  Νικόλαος Ανδρουλάκης  (99.120 ψήφοι – 36.88 % ) και ο Γεώργιος Παπανδρέου (75.183 ψήφοι – 27.97 %).

Πρόεδρος εξελέγη στον β’ γύρο στις 12.12.2021 ο Νικόλαος Ανδρουλάκης με 139.492 ψήφους και ποσοστό 67.6% έναντι 66.847 ψήφων και ποσοστό 32.4% του Γεωργίου Παπανδρέου».

Το μήνυμα του Ανδρουλάκη και τα νέα στελέχη του κόμματος

Το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ισχυρό και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου» απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μετά την εκλογή του.

Παράλληλα με τις επιλογές προσώπων για τη στελέχωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε προσπάθεια σύνθεσης, καθώς αξιοποίησε και δύο στελέχη που προέρχονται από τα στρατόπεδα των Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ με την επιλογή του Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του προέδρου της Κ.Ο. θέλησε να δώσει συνέχεια στο μήνυμα για ανανέωση.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αξιοποίησε ως δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο τη Νάντια Γιαννακοπούλου από το «στρατόπεδο Λοβέρδου» και ως αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο. τον «παπανδρεϊκό» Γιώργο Αρβανιτίδη, ενώ έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγησή του για τα πρόσωπα των Κατρίνη και Σκανδαλίδη καθώς και της Ευαγγελίας Λιακούλη ως νέας γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, που πήρε τη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δίνει το «παρών» στις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές μάχες και θα είναι φορέας ελπίδας, με ένα σύγχρονο λόγο, με συνέπεια, ρεαλισμό και υπευθυνότητα, όπως κάνει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Θα ασκεί «μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση», όπως είπε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι όλοι, με πρώτο τον ίδιο, πρέπει να σεβαστούν την εντολή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, που πήγαν στις κάλπες κατά τις εσωκομματικές εκλογές για «ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». «Οι εκλογές τελείωσαν την περασμένη Κυριακή», σημείωσε με νόημα.

Διαμήνυσε επίσης ότι το κόμμα του θα μείνει μακριά από πελατειακές λογικές και θα έχει ανοιχτή και αδιάκοπη επικοινωνία με τους πολίτες.

Τα «μπλοκ»

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. πρότεινε, όπως αναμενόταν, τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο ίδιος δεν είναι βουλευτής.

Τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με δεύτερη τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη και αναπληρωτή της τον Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος προέρχεται από το «παπανδρεϊκό στρατόπεδο».

Ποια είναι η νέα γραμματέας Ευαγγελία Λιακούλη

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βουλής, η Ευαγγελία Θεοφάνη Λιακούλη, που ορίστηκε νέα γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. καταλαμβάνοντας τη θέση που ως τώρα είχε ο Ηρακλειώτης Βασίλης Κεγκέρογλου, γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Τσιάτα και μητέρα δύο αγοριών, του Κωνσταντίνου και του Φάνη, και η ίδια είναι δικηγόρος.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εκλέχτηκε βουλευτής νομού Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής. Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Διετέλεσε δημοσιογράφος για χρόνια. Εκλεγόταν συνεχώς από το 1994 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αργότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Διετέλεσε γραμματέας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, πρόεδρος Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωπος στην ΕΝΑΕ και την ΕΝΠΕ. Οργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις για ζητήματα αυτοδιοίκησης, υγείας και περιβάλλοντος, ενώ το 2009 σύστησε το “Δίκτυο Νέων”. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών “ΙΑΣΩ”. Από το 2011 και μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της θητείας της ίδρυσε μία από τις μεγαλύτερες πρότυπες κοινωνικές δομές, το “Εργαστήρι Ζωής”, που κατέκτησε το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News