Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με αρνητικό PCR τεστ τα ταξίδια στην Ελλάδα από το εξωτερικό και για εμβολιασμένους

Σε ισχύ θα μπει το μέτρο από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου - Παράλληλα θα συνεχιστεί η υποχρέωση των ταξιδιωτών να επιδεικνύουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στα πλαίσια της προσπάθειας ελέγχου και αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα, από τις 6:00 π.μ. την Κυριακής 19/12, θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, επισκέπτες από κάθε χώρα του εξωτερικού με την προϋπόθεση επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Κορωνοϊός: Με αρνητικό PCR τεστ τα ταξίδια στην Ελλάδα από Βρετανία και Δανία

Της απόφασης προηγήθηκε η γνωστοποίηση του μέτρου για τους ταξιδιώτες από την Βρετανία και την Δανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου και αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Ιταλία: Απόφαση «βόμβα» για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

την ίδια στιγμή, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Μαρτίου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται καραντίνα πέντε ημερών στους μη εμβολιασμένους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν αρκεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ο ταξιδιώτης υποχρεούται να φέρει αρνητικό 24ωρο rapid test ή 48ωρο μοριακό τεστ.

Όπως τόνισε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής Παθολογοανατομίας στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης, Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, ουσιαστικά η απόφαση Ντράγκι με εισηγήσεις των κορυφαίων Ιταλών επιστημόνων , αποδομεί στην πράξη το euro green pass και θέτει υπό αμφισβήτηση την αξία της τρίτης δόσης και της χρονικής διάρκειας των τεστ.

Στο ίδιο σημείο της εκπομπής έγινε και μια προσέγγιση του συνεχώς ημερήσιου δραματικού αριθμού ημερησίως νεκρών , στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, από σήμερα μπαίνει σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για αστυνομικούς, καραμπινιέρους, μέλη του στρατού, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν, θα διακοπεί η καταβολή του μισθού και θα ζητηθεί να παραδώσουν προσωρινά το όπλο τους, τις χειροπέδες, όπως και την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Σε όποιον προσπαθήσει να συνεχίσει να εργάζεται και να αποφύγει τους ελέγχους θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.500 ευρώ. Για τους ανώτερους υπαλλήλους και τα στελέχη οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι πραγματοποιούν ελλιπείς ελέγχους, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τόσο τους εργαζόμενους στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Χτες στην Ιταλία καταγράφηκαν 20.677 περιστατικά κορωνοϊού και 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τις 28 του περασμένου Μαΐου. Έγιναν 776.363 διαγνωστικά τεστ, το 2,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονταν 863 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 7.163.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια