Τράγκας: Η σθεναρή αντίσταση στον εμβολιασμό – Τι είχε δηλώσει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις

Ελλάδα
Τράγκας: Η σθεναρή αντίσταση στον εμβολιασμό – Τι είχε δηλώσει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών – Η σθεναρή αντίσταση στον εμβολιασμό και ο σακχαρώδης διαβήτης που αντιμετώπιζε – Τι αναφέρει ο γιατρός του

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας, έδωσε μια δύσκολη μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν, ώσπου κατέληξε τα ξημερώματα από επιπλοκές της νόσου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τύπου του Νοσοκομείου, ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Η σθεναρή του «αντίσταση» στον εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19 είχε, όπως αποδείχθηκε, μοιραία εξέλιξη. Παρόλο που λόγω της ηλικίας του και του σοβαρό χρόνιου προβήματος με τον σαγχαρώδη διαβήτη από τον οποίο έπασχε ήταν απαραίτητο να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊου, ο Γιώργος Τράγκας δεν ακολούθησε την ιατρική σύσταση για τη θωράκισή του.

Τράγκας: «Έχω κάνει άπειρα εμβόλια, με το συγκεκριμένο παίρνω το ρίσκο μου…»

Σε μια από τος τελευταίες του συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, πριν νοσήσει, είχε δηλώσει πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, ότι έχει κάνει άπειρα εμβόλια στη ζωή του, λόγω και του ιστορικού του σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετώπιζε, ωστόσο για το συγκεκριμένο εμβόλιο θεωρούσε ότι δεν είχε τις απαντήσεις, όπως έλεγε, που είχε με όλα τα άλλα, κυρίως στο  ότι δεν σταματά την διασπορά του ιού και της νόσου, για αυτό και όπως έλεγε, αναλαμβάνει το «ρίσκο» για την ζωή του, παρότι αναγνώριζε και την ύπαρξη του ιού και την επικινδυνότητα της νόσου, ιδίως για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ο ίδιος.

«Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί» δήλωσε ο γιατρός του, Χρήστος Ζούπας

Όπως αναφέρει ο γιατρός του δημοσιογράφου, Χρήστος Ζούπας, προσπαθούσε να τον πείσει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, αλλά ο Γιώργος Τράγκας δεν πίστευε στην προστασία που παρέχουν αυτού του είδους τα εμβόλια.

Ο κ. Ζούπας πρόσθεσε ότι «Ήταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Την ημέρα που νόσησε, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν πρέπει να πάρουμε μονοκλωνικά. Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα. Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κορωνοϊό».

«Το αντιπαράδειγμα του Τράγκα να γίνει μήνυμα για όλους. Εμβολιαστείτε για να σωθείτε!», τόνισε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας, ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Θεωρήθηκε εκφραστής του λαϊκισμού, ενώ στο παρελθόν είχε δεχθεί κριτική για ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια μέσω των εκπομπών του, αλλά και για προώθηση ακροδεξιών αντιλήψεων και υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου είχε διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News