Νέα σελίδα στο ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για εκλογή επικεφαλής στη Βουλή

Ελλάδα
Νέα σελίδα στο ΚΙΝΑΛ: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για εκλογή επικεφαλής στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Τρίτη, το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να οριστεί ο επικεφαλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ θα εκλεγεί και νέος γραμματέας

Στις 4 σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, ύστερα από τη χθεσινή πρώτη του Νίκου Ανδρουλάκη ως νέου προέδρου στη συνεδρίαση της Χαριλάου Τρικούπη. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. θα οριστεί ο επικεφαλής, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ θα εκλεγεί και νέος γραμματέας.

Πληροφορίες ανέφεραν ως επικρατέστερους για την εκπροσώπηση του προέδρου στη Βουλή τον Κώστα Σκανδαλίδη ή τον Μιχάλη Κατρίνη, αλλά τίποτα δεν είχε οριστικοποιηθεί ως το βράδυ της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου.

Βούληση επίσης του Ν. Ανδρουλάκη είναι να μεγαλώσει η παράταξη και να αναδειχτεί το έργο των βουλευτών. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να κάνει και ανοίγματα σε άλλους χώρους, αξιοποιώντας στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς.

Το όνομα του Χάρη Καστανίδη συζητείται έντονα για κάποια θέση-ορόσημο (γραμματέας Κ.Ο. ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), καθώς και των Ευαγγελίας Λιακούλη (στήριξε Ανδρουλάκη εξαρχής), Χαράς Κεφαλίδου, Νάντιας Γιαννακοπούλου (στήριξαν Λοβέρδο) και Γ. Μουλκιώτη (από το παπανδρεϊκό μπλοκ).

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναβαθμίζεται και ενισχύεται η επικοινωνία. Ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου Επικοινωνίας και Στρατηγικής του νέου προέδρου. Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη Γραμματεία Επικοινωνίας με αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ θα συνδράμουν στην επικοινωνία ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, αλλά και ο Νίκος Βοσδογάνης (γεννηματικός), που είναι διευθυντής στο γραφείο Τύπου και επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Επίσης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο νέος βουλευτής Απόστολος Πάνας, ο Ηρακλής Δρούλιας και άλλα στελέχη που είναι κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη αναλαμβάνουν θέσεις- «κλειδιά» στη Χ. Τρικούπη. Ισχυρό ρόλο θα παίξει και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπεύθυνος Οργανωτικού του Ν. Ανδρουλάκη.

Οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ σχεδιάζουν και μια συμβολική δράση μέσα στην εβδομάδα (επίσκεψη σε κάποια δομή ή στην περιφέρεια), ώστε να μη χαθεί το τάιμινγκ της ενθουσιώδους εκλογής, όπως και το ταξίδι του στις Βρυξέλλες μεθαύριο Πέμπτη, για την προσύνοδο του PES.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News