ΚΙΝΑΛ: Ο ρόλος της Κρήτης στις πρώτες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη - Τι λένε στελέχη και αυτοδιοίκητοί στο νησί (vid)

Κρήτη
ΚΙΝΑΛ: Ο ρόλος της Κρήτης στις πρώτες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη - Τι λένε στελέχη και αυτοδιοίκητοί στο νησί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η νέα ηγετική ομάδα Ανδρουλάκη πρέπει να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας υπέρ της παράταξης», τονίζουν οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΚΙΝΑΛ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο κ.κ. Αντώνης Ζαχαριουδάκης και Μιχάλης Σαρρής

Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ και οι νέες πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, μπήκαν στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Ώρα Αιχμής».

Οι περισσότεροι από τους ομιλητές χαρακτήρισαν αναμενόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών, ζητώντας από τον νέο ηγέτη του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, να λειτουργήσει ενωτικά για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα εξουσίας.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για καθαρή εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι οι επόμενες κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για να επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ στο ρόλο ένος κόμματος που θα μπορούσε να εμπνεύσει και πάλι τους πολίτες.

Τόσο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, όσο και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, αναφέρθηκαν στους χιλιάδες των πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, τονίζονται ότι δεν μπορεί να χαθεί αυτή η ευκαιρία, ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Για καθαρή νίκη Ανδρουλάκη έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και θέλει αλλά κυρίως μπορεί να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας.

Απόλυτα ικανοποιημένη για την διαδικασία και την μαζική συμμετοχή δήλωσαν οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΚΙΝΑΛ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο κ.κ. Αντώνης Ζαχαριουδάκης και Μιχάλης Σαρρής, τονίζοντας ότι η ηγετική ομάδα Ανδρουλάκη πρέπει να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας υπερ της παράταξης.

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης, μιλώντας τόνισε ότι η εκλογή Ανδουλάκη ανακατεύει ξανά την τράπουλα στο χώρο της κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις επιλογές του νέου προέδρου, αλλά και από τους χειρισμούς σε κομβικά ζητήματα της χώρας με την Κρήτη να παίζει και πάλι καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ενωτικός εμφανίστηκε στη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην δυναμική του κόμματος στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, στοιχείο που όπως είπε πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τον νέο πρόεδρο, ώστε το ΚΙΝΑΛ να έχει λόγο και ρόλο πρωταγωνιστικό με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα το σύνολο των ομιλητών έκαναν λόγο για ισχυρό προφίλ που πρέπει να έχει ο νέος ηγέτης για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, τα οποία  πολλές φορές καθορίζονται και από την στάση ορισμένων που χαρακτηρίζονται «αυλοκόλακες» και μπορούν να αποπροσανατολίσουν την παράταξη από τους πραγματικούς της στόχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News