Βρούτσης: Διαφάνεια και λογοδοσία που ενισχύουν και προστατεύουν τον εθελοντισμό

Ελλάδα
Βρούτσης: Διαφάνεια και λογοδοσία που ενισχύουν και προστατεύουν τον εθελοντισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μπορέσουμε να κατατάξουμε τον εθελοντή μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι ηλεκτρονικά αδιαμφισβήτητο και με απόλυτη διαφάνεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Διαφάνεια και λογοδοσία επιδιώκει το νομοσχέδιο για την προστασία του εθελοντισμού, ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Υπήρχε ένα αχαρτογράφητο πέλαγος, ένα αχαρτογράφητο, κατακερματισμένο πλαίσιο λειτουργίας των οργανώσεων. Δεν ήταν πουθενά καταγεγραμμένες, ήταν διάσπαρτες. Ήταν αμφιλεγόμενη η λειτουργία τους. Πολλοί τις αμφισβητούσαν, όσον αφορά τον σκοπό που επιδίωκαν, δηλαδή αν τελικά το μη κερδοσκοπικού γινόταν κερδοσκοπικού. Ακριβώς αυτά έρχεται να καλύψει σήμερα το νομοσχέδιο", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: "Ήταν το ζήτημα της διαφάνειας της λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Σε όλο αυτό το σύμπλεγμα έρχεται σήμερα το νομοσχέδιο να απαντήσει παρεμβατικά, υπέρ του εθελοντισμού, υπέρ των οργανώσεων εθελοντισμού. Στόχος είναι να φέρουμε περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη ελκυστικότητα στις οργανώσεις αυτές, περισσότερο έλεγχο γιατί όταν χρηματοδοτείσαι από το κράτος, πρέπει να αξιολογείσαι κιόλας για πού πάνε αυτά τα χρήματα και κάποιος να σε ελέγχει».

Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι υπέρ του εθελοντισμού θα αποδειχθεί και η διάταξη που προβλέπει την εγγραφή των εθελοντών στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ. «Θα μπορέσουμε να κατατάξουμε τον εθελοντή μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι ηλεκτρονικά αδιαμφισβήτητο και με απόλυτη διαφάνεια, θα καταγράφονται οι εθελοντές, νομίζω ότι είναι υπέρ του εθελοντισμού αυτό, διότι εύκολα αύριο μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος και να ζητήσει μία βεβαίωση ότι είναι εθελοντής. Επίσης θα έχουμε ένα πλαίσιο για το ποιοι είναι οι εθελοντές πραγματικά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News