Ρέθυμνο: Απογραφέας κατήγγειλε 24χρονο για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης

Κρήτη
Ρέθυμνο: Απογραφέας κατήγγειλε 24χρονο για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 28χρονη είχε ξεκινήσει την διαδικασία της απογραφής και συνομιλούσε με το νεαρό οικοδεσπότη, όμως ξαφνικά τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο 24χρονος άρχισε να κάνει άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της

Εντελώς διαφορετική τροπή φαίνεται πως πήρε η διαδικασία της απογραφής για μια απογραφέα στο Ρέθυμνο, η οποία πήγε να απογράψει ένα σπίτι εκτός πόλεως και δέχτηκε την απρεπή συμπεριφορά του νεαρού ιδιοκτήτη του σπιτιού. 

Ο λόγος για μια 28χρονη απογραφέα στο Ρέθυμνο, η οποία ενώ είχε ξεκινήσει την διαδικασία της απογραφής και συνομιλούσε με το νεαρό οικοδεσπότη, ξαφνικά τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο 24χρονος άρχισε να κάνει άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της. 

Η κοπέλα διατηρώντας την ψυχραιμία της και πριν χαθεί τελείως ο έλεγχος, άφησε την απογραφή στη μέση και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι, με κατεύθυνση το αστυνομικό μέγαρο, όπου και έκανε την σχετική καταγγελία. 

Σε χρόνο ρεκόρ αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 24χρονου, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενο για πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια. 

Στο μεταξύ, στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η νέα προθεσμία που έχει δώσει η ΕΛΣΤΑΤ για την ηλεκτρονική απογραφή του πληθυσμού, την οποία μπορεί να κάνει μόνος του ηλεκτρονικά ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, που πλέον έχει στα χέρια του τον φάκελο με τον κωδικό απογραφής.

Τώρα όσοι πολίτες δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους την ηλεκτρονική απογραφή μέχρι τα μεσάνυχτα, θα απογραφούν το επόμενο διάστημα από τον απογραφέα της περιοχής τους, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Μάλιστα το δεύτερο στάδιο της απογραφής προετοιμάζεται μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που δεν ευνοούν την διαδικασία της απογραφής με φυσική παρουσία. Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν όσοι δεν προλάβουν την αυτοαπογραφή θα απογραφούν τηλεφωνικά.

Για διευκρινήσεις οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη κατοικία στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή (στο 211-1212032).

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News