Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Προχωράμε δυναμικά»

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Προχωράμε δυναμικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή», ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης - Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, όπου εδρεύουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετέβη νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής της ηγεσίας, μία ημέρα έπειτα από την επικράτησή του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Σαλαγιάννης και ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Νέος πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τι δηλώνουν τα στελέχη κόμματος στην Κρήτη (βίντεο)

Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για μεγάλη μέρα για την παράταξη. «Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά» τόνισε.

Επεσήμανε, δε, ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» και πρόσθεσε ότι «πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις». Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ξεκινάμε από σήμερα».

Επικοινωνία Τσίπρα με Ανδρουλάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, είχε νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνομιλία που είχαν ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Συγχαρητήρια από το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Συντριπτική υπεροχή στην Κρήτη

Συντριπτική ήταν η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως στο 71,30% της ενσωμάτωσης ο ίδιος συγκέντρωνε το 75,74% των ψήφων των Κρητικών ψηφοφόρων στη χθεσινή κάλπη, έναντι ποσοστού 24,26% του Γιώργου Παπανδρέου.

Στον νομό Ηρακλείου ψήφισαν συνολικά 14.150 ψηφοφόροι έναντι 18.600 την α’ Κυριακή, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγράφει ηχηρή επικράτηση, με ένα ποσοστό άνω του 72%.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επικράτησε του αντιπάλου του σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση το Καστέλι Πεδιάδος, όπου νικητής στην κάλπη αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωρτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News