Ελλάδα

Κορωνοϊός: Φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών

Την προσεχή Τετάρτη θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 11 ετών κατά του κορωνοϊού, με την πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού να έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Φτάνουν σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. 

Συγκεκριμένα, σήμερα θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Εξάλλου, θυμίζουμε ότι την προσεχή Τετάρτη θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 11 ετών κατά του κορονοϊού, με την πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού να έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή 10/12. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ήδη αρκετά μεγάλο και η κίνηση για ραντεβού αρκετά «ζωηρή».

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Παράλληλα, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δημοσίευσε σε μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων έναντι του κορονοϊού.

Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια