Ελλάδα

Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρώτη δήλωση ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη λίγο πριν τις 23:00 όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οπαδούς του κόμματος - «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι - Ολοι να διαφυλάξουν την ενότητα»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε απόψε στην οδό Ιπποκράτους για να συγχαρεί τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη λίγο πριν τις 23:00 όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οπαδούς του κόμματος. 

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συνυποψηφίους του, τους εθελοντές και ολους όσοι συνέβαλαν στην εκλογική του νίκη, κάλεσε άπαντες να τιμήσουν την εντολή της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα. Η νέα εποχή ξεκινάει με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό με δικη σας ισχυρή εντολή

Ευχαριστώ τις εκατοντάδες χιλιαδες πολιτών, η μεγάλη συμμετοχή έκανε πιο δυνατή την παράταξη.

Συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου ( τους ανέφερε ονομαστικά ) για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε.

Καλώ όλους να υπερσπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε σήμερα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παραταξη

Ευχαριστώ συγκινημένος στην οικογένεια μου και για όσους εργάστηκαν και τους χιλιαδες εθελοντές όλων γενεών της παράταξης σε όλη την Ελλάδα που ηταν η ψυχή κι έμπνευσή μας.

Δεσμεύομαι να μετατρέψω μεγάλη νίκη της παράταξης σε μεγάλη νίκη της πατρίδας

Ξεκινάμε μαζί έναν νέο ωραίο ταξίδι γιατί η δημοκρατική παραταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

O Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ - Καθαρή νίκη στις εκλογές με 68%

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Live όλες οι εξελίξεις και τα πρώτα αποτελέσματα στην Κρήτη

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της παράταξης, έκτος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚΟ Νίκος Ανδρουλάκης στα 42 του, είναι ο έκτος πρόεδρος που εκλέγει το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος είναι εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της παράταξης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεγαλωμένος στο Ηράκλειο και προερχόμενος από ένα οικογενειακό περιβάλλον που ανήκε στο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε το πολιτικό βάπτισμα του πυρός από νωρίς. Είναι η χρονιά του 1997, η εποχή της δεύτερης κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Ο νεαρός Ηρακλειώτης είναι πλέον φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπουδάζει στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη με στόχο να επιστρέψει στην Κρήτη και να ακολουθήσει την επαγγελματική πορεία του πατέρα του. Συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ. Το 1999 εκλέγεται γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης και 2 χρόνια αργότερα εισέρχεται στο κεντρικό συμβούλιο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Η μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα έπειτα από μία πενταετία ήρθε να επιβεβαιώσει την προσωπική επιλογή του να ακολουθήσει το δρόμο της πολιτικής.

Το βιογραφικό του, γραμμένο από τον ίδιο:

Γεννήθηκα το 1979 και κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Έχω εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, έχω διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ έχω εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκα Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκα για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της “Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης”. Έκτοτε συμμετέχω στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη μου θητεία, συμμετείχα στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Παράλληλα διετέλεσα αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκα να συμμετάσχω στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).

Στη νέα μου θητεία (Μάιος 2019) ανέλαβα αντιπρόεδρος των επιτροπών Ασφάλειας & Άμυνας, καθώς και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα συμμετέχω ως βασικό μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, ενώ ως αναπληρωτής συμμετέχω στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Επιτροπή Αλιείας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Το συνέδριο που συντέλεσε την πολιτική του καριέρα

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2008, ήταν εκείνο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική καριέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς βγήκε δεύτερος στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, πίσω από τη Φώφη Γεννηματά.

Το όγδοο συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη καμπή για το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της ήττας στις εκλογές του 2007 αλλά και των όσων διαδραματίστηκαν στις εσωκομματικές εκλογές. Άξιο αναφοράς η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Τι απαντούσε στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα

Η ταύτιση του Νίκου Ανδρουλάκη με την ανανέωση, τουλάχιστον στο κομματικό ακροατήριο, δεν είναι καινούρια υπόθεση. Η ίδια εικόνα τον συνόδευε 13 χρόνια πριν όταν στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί στη δεύτερη θέση του Εθνικού Συμβουλίου πίσω από τη Φώφη Γεννηματά. Ηταν η χρονιά του 2008 όταν ο σχεδόν συνομήλικός του, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναδειχθεί πρόεδρος του Συνασπισμού, βάζοντας τις βάσεις για τις μετέπειτα κοσμογονικές αλλαγές στην Κεντροαριστερά αλλά και ευρύτερα στο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που την ίδια εποχή είδαν στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη μία πολιτική εφεδρεία του Κινήματος για το μέλλον κόντρα στη δυναμική, που διέκριναν τα έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, του 33χρονου τότε Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ οποτεδήποτε κλήθηκε να τοποθετηθεί σε υποτιθέμενη σύγκρισή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτο πάντα την προσωπική εκλογή του στα όργανα του κόμματος από τη βάση, στοιχείο, που κατά τον ίδιο, του προσέδιδε διαφορετικό πολιτικό αποτύπωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια