Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρας – Μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα

Ελλάδα
Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρας – Μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ένα ιδιαίτερα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττονται αρκετές περιοχές της χώρας το τελευταίο 24ωρο, με τη Δυτική Ελλάδα και τη Ήπειρο να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Από ένα ιδιαίτερα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττονται αρκετές περιοχές της χώρας το τελευταίο 24ωρο, με τη Δυτική Ελλάδα και τη Ήπειρο να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν με ένταση κυρίως την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ωστόσο έγιναν ιδιαίτερα αισθητά και σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ιόνιο.

Ποτάμια υπερχείλισαν προκαλώντας πλημμύρες σε καλλιέργειες και κόβοντας στα δύο δρόμους, ενώ οικισμοί αποκλείστηκαν ή εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και γεφύρια κατέρρευσαν.

Αποκλεισμένα πέντε χωριά στο Μεσολόγγι

30 οικογένειες είναι αποκλεισμένες, καθώς υπερχείλισε πάλι το ποτάμι και έφυγε ο δρόμος. Ένας από τους αποκλεισμένους μίλησε στην εκπομπή και αποκάλυψε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πάνε για αιμοκάθαρση.

Απεγκλωβισμοί στην Αχαΐα

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και στην Αχαΐα λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, έχουν πλημμυρίσει και πολλοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί.

Στα Στεναΐτικα της Κάτω Αχαΐας, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε έναν άνδρα καθώς και τους δύο σκύλους του οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Τρίκαλα: Υποχωρούν τα νερά στους ποταμούς του νομού -Μάχη στον ορεινό όγκο με τις καταπτώσεις βράχων

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πολλές καταπτώσεις βράχων που σημειώνονται στον ορεινό όγκο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των νερών στους ποταμούς υποχωρεί, ενώ σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων δεν υπάρχει πλημμυρισμένος οικισμός. «Δώσαμε μάχη όλη τη νύχτα και πιστεύω πως τα καταφέραμε, σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός πως δεν πλημμύρισε ο Πηνειός ποταμός αν και συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες νερών.

Καταστροφές στην Ήπειρο

Από το νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου υπερχείλισε ο Αχέροντας στην Γλυκή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν επιχειρήσεις και εκτάσεις. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου. Όλος ο κάμπος έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη. Ο δρόμος από τη γέφυρα Καστρίου μέχρι τον κόμβο Καναλλακίου έχει κλείσει καθώς καλύφθηκε από τα θολά νερά του ποταμού και από φερτά υλικά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News