Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Που θα ψηφίσουν Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης

Ελλάδα
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Που θα ψηφίσουν Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΠΑ, 840 κάλπες θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την τελική αναμέτρηση Ανδρουλάκη-Παπανδρέου και την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής μέσα από τις κάλπες που θα στηθούν αύριο σε ολόκληρη την χώρα. Χθες και λίγο πριν πέσει η προεκλογική αυλαία , οι δυο υποψήφιοι έστειλαν τα μηνύματα τους και απηύθυναν κάλεσμα για εκ νέου μαζική συμμετοχή στις εκλογές του β’ γύρου. Καθαρή εντολή ανανέωσης ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην χθεσινοβράδινη ομιλία του στην Κοζάνη. Μπορώ να κάνω ξανά την παράταξη μεγάλη, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσέλθει στις 10:45 στο εκλογικό τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΠΑ, 840 κάλπες θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής και ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούν (ίδιο ή διαφορετικό με τον πρώτο γύρο).

Τα προεκλογικά σποτ του Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσαν στη δημοσιότητα τα προεκλογικά τους σποτ ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών με σποτ που περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες με υποστηρικτές του, διαφορετικών ηλικιών, που κρατούν πλακάτ με το σύνθημά του «μαζί». «Μαζί στην κάλπη. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Ενώνουμε»,

Με την σειρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στους πολίτες με σποτ όπου παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις προεκλογικές περιοδείες του. Με σύνθημα «Πάμε Μπροστά», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής παράταξης αυτή την Κυριακή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της παράταξης.

φωτογραφία INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News