Καρέ - καρέ η «σύλληψη» του διευθυντή - Ποιοι είναι οι 11 κατηγορούμενοι «Θεματοφύλακες»

Ελλάδα
Καρέ - καρέ η «σύλληψη» του διευθυντή - Ποιοι είναι οι 11 κατηγορούμενοι «Θεματοφύλακες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι

 

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, μια 49χρονη από την Πιερία και μία 54χρονη από την Ημαθία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. 

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία. 

Εξάλλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό, στις 07.30 σήμερα το πρωί Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, οι 11 συλληφθένες,  καταδίωξαν τον γυμνασιάρχη, του πέρασαν χειροπέδες και τον αποκάλεσαν προδότη. Ο καθηγητής μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκε στο ΚΥ Αιγινίου καθώς έφερε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά και άλλες φορές δημιούργησαν προβλήματα στο σχολείο, μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έστειλαν έντυπο με δικαστικό επιμελητή με τα οποία ισχυρίζονταν ότι επιτάσσουν το γυμνάσιο.

https://www.youtube.com/watch?v=X1yKbOqitl4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας, που πέρασε χειροπέδες το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». 

Φωτογραφία απο ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News