Πιερία: Κακουργηματική δίωξη στους 11 «θεματοφύλακες» που πέρασαν χειροπέδες σε εκπαιδευτικό

Ελλάδα
Πιερία: Κακουργηματική δίωξη στους 11 «θεματοφύλακες» που πέρασαν χειροπέδες σε εκπαιδευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως έγινε γνωστό, στις 07.30 το πρωί καταδίωξαν τον γυμνασιάρχη, του πέρασαν χειροπέδες και τον αποκάλεσαν προδότη. Ο καθηγητής μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκε στο ΚΥ Αιγινίου καθώς έφερε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε για τους 11 αυτόκλητους “θεματοφύλακες του Συντάγματος” που πέρασαν χειροπέδες σε εκπαιδευτικό στο Αγρίνιο Πιερίας καθώς η δικογραφία περιλαμβάνει την πράξη της αρπαγής από κοινού. 

Όπως έγινε γνωστό, στις 07.30 το πρωί καταδίωξαν τον γυμνασιάρχη, του πέρασαν χειροπέδες και τον αποκάλεσαν προδότη. Ο καθηγητής μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκε στο ΚΥ Αιγινίου καθώς έφερε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά και άλλες φορές δημιούργησαν προβλήματα στο σχολείο, μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έστειλαν έντυπο με δικαστικό επιμελητή με τα οποία ισχυρίζονταν ότι επιτάσσουν το γυμνάσιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας, που πέρασε χειροπέδες το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». 

Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σημειώνεται πως η ομάδα των αρνητών διακινεί τις απόψεις της κυρίως μέσα από τα social media, μέσα από ομάδες στο Facebook που έχουν δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο καλούν σε ανυπακοή, διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα βίντεο και οι εικόνες με εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News