Κορωνοϊός: Γονείς – αρνητές «συνέλαβαν» διευθυντή σχολείου

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Γονείς – αρνητές «συνέλαβαν» διευθυντή σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο γυμνάσιο και πέρασαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Γονείς – αρνητές του κορωνοϊού σε γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας, «συνέλαβαν» τον διευθυντή του σχολείου και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, το πρωτοφανές περιστατικό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, όπου οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»  πήγαν στο γυμνάσιο και πέρασαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο γυμνασιάρχης, όπως δήλωσε, είχε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες και αντιστάθηκε στη σύλληψή του, ενώ οι γονείς αφού πήγαν τον διευθυντή του σχολείου στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης.

Σημειώνεται πως η ομάδα των αρνητών διακινεί τις απόψεις της κυρίως μέσα από τα social media, μέσα από ομάδες στο Facebook που έχουν δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο καλούν σε ανυπακοή, διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα βίντεο και οι εικόνες με εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτούν.

«Βρίσκεται σε σοκ»

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Βρίσκεται σε σοκ καθώς καταλαβαίνετε ότι είναι αδιανόητο να έρχονται τουλάχιστον πέντε άτομα να σου βάζουν χειροπέδες και να σε βάζουν σε ένα αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας που πας.» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Πύδνας Αναστάσιος Μανωλάς. «Προσπάθησα να μιλήσω μαζί του, αλλά δεν ήταν σε θέση να μου εξηγήσει το περιστατικό. Ο άνθρωπος έχει τρομάξει πάρα πολύ».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο «οι θεματοφύλακες του Συντάγματος» όπως αποκαλούνται δεν είναι από την περιοχή. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν είναι από την περιοχή τα άτομα αυτά. Η επίθεση έγινε από περίπου πέντε άτομα ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα μαζεύτηκαν και άλλα περίπου καμιά δεκαριά από αυτούς. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια γονιών και εκπαιδευτικών».

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές και απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News