ΣΥΡΙΖΑ: Αδυνατούν να αποπληρώσουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Αδυνατούν να αποπληρώσουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέθεσαν με κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά, ο Τομεάρχης και ο Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών

Την επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την οποία αναδεικνύεται η αδυναμία αποπληρωμής των επιστρεπτέων ενισχύσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέθεσαν με κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά, ο Τομεάρχης και ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης αντίστοιχα, προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την σχετική επιστολή, το Ε.Ε.Α. περιγράφει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜμΕ και ζητάει την στήριξη της Πολιτείας έτσι ώστε οι 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, να διατηρήσουν και ενδεχομένως να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για τη μη επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, μπορεί το επιστρεπτέο ποσό - σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία - να ληφθεί υπόψιν στον υπολογισμό του De Minimis.

Ακολουθεί η επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News