Καστελόριζο: Άρωμα Χριστουγέννων στο ακριτικό νησί – Το καράβι που «στολίζει» το λιμάνι (βίντεο)

Κρήτη
Καστελόριζο: Άρωμα Χριστουγέννων στο ακριτικό νησί – Το καράβι που «στολίζει» το λιμάνι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο χειμώνας είναι δύσκολος όπως στα περισσότερα ακριτικά μέρη, συχνά γινόμαστε γιατροί του εαυτού μας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα εισέρχεται πλέον και το ακριτικό Καστελόριζο, που ξεχωρίζει για την αυθεντική ελληνική εικόνα του, κρατάει ψηλά την σημαία της χώρας και ξέρει πως να ξεπερνά τις δυσκολίες.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», και φέτος οι ντόπιοι αποφάσισαν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο καράβι στο λιμάνι του νησιού, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ και όλοι οι δρόμοι καθώς και ιδιωτικά τα σπίτια στόλισαν, διαμορφώνοντας ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό στα σύνορα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Αμύγδαλο, οι μόνιμοι κάτοικοι στο Καστελόριζο φτάνουν τους 280-300, ενώ πλέον σχεδόν στο σύνολο τους οι κάτοικοι έκαναν και την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού. «Αισθανόμαστε ασφάλεια έτσι ενόψει χειμώνα, καθώς για θέματα υγείας μειονεκτούμε λόγω έλλειψης δομών. Συχνά γινόμαστε γιατροί του εαυτού μας».

Ο κ. Αμύγδαλος ανέφερε πως δεν έχει καταγραφεί επίσημο κρούσμα κορωνοϊού τους τελευταίους περίπου τέσσερις μήνες.

Για τις συνθήκες διαβίωσης τόνισε πως ο χειμώνας είναι δύσκολος όπως στα περισσότερα ακριτικά μέρη όμως βοηθούν τα συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τρεις φορές την εβδομάδα με την Ρόδο και δυο με τον Πειραιά, αλλά και αεροπορική σύνδεση στο νησί.

«Ο κόσμος κυρίως δουλεύει το καλοκαίρι με τον τουρισμό, ενώ τον χειμώνα είναι νεκρή περίοδος, ξεκούρασης και ετοιμασιών, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν».

Αναφορικά με την γειτονική Τουρκία, ο κ. Αμύγδαλος τόνισε πως το τελευταίο έτος επικρατεί ησυχία ενώ επεσήμανε πως «δεν εφησυχάζουμε, η προσπάθεια για ένα δυνατό αμυντικά Καστελόριζο συνεχίζεται», με τους φαντάρους από την Κρήτη να προτιμούν διαχρονικά το Καστελόριζο για την στρατιωτική τους θητεία.

Τέλος, το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Αντιδήμαρχος του νησιού στους Κρητικούς, είναι πως «συνεχίζουμε τον αγώνα, θέλουμε ένα Καστελόριζο αισιόδοξο στο μέλλον και στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς στην Κρήτη».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News