Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νοθεία στον α' γύρο καταγγέλλει ο Γιώργος Παπανδρέου

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε σε ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία κατά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής

Σκληρή καταγγελία από την πλευρά του Γεωργίου Παπανδρέου, με τον ίδιο σε επιστολή του να κάνει λόγο για νοθεία των αποτελεσμάτων, που έδειξαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ κατά την προηγούμενη Κυριακή. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες, με επιστολή που απέστειλε προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών ζητά ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

(φωτογραφία intime)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια