Βαρβιτσιώτης: Στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων

Ελλάδα
Βαρβιτσιώτης: Στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αυριανή συνάντηση ελπίζουμε να σηματοδοτήσει αυτή την αναθέρμανση, η οποία όμως δεν αλλάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Στόχος της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίροβιτς Πούτιν στο Σότσι είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που υποδέχεται ο κ. Πούτιν στο Σότσι και υπενθύμισε ότι ο ίδιος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα ως επικεφαλής ελληνικής κυβερνητικής αποστολής, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και σειρά Συμφωνιών «για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η «αυριανή συνάντηση ελπίζουμε να σηματοδοτήσει αυτή την αναθέρμανση, η οποία όμως δεν αλλάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», δηλαδή της συμμετοχής μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί βασικό παράγοντα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και ότι «αυτό που θέλουμε με τη Ρωσία είναι να προχωρήσουμε σε βάθος μια οικονομική συνεργασία, με ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνουν πίσω τους τα ρωσικά αντίμετρα απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος και ο σημαντικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου για τη χώρα μας. Εκείνο που θέλουμε, είπε, είναι, πρώτον, να συνεχιστεί αυτή η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου και, δεύτερον, η προμήθειά του σε χαμηλότερες τιμές.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News