Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Ειδικός ψυχολόγος και συγγενείς στο πλευρό των δυο παιδιών

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Ειδικός ψυχολόγος και συγγενείς στο πλευρό των δυο παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικός ψυχολόγος και συγγενείς καλούνται να ενημερώσουν τα δύο παιδιά της αδικοχαμένης 36χρονης για την δολοφονία της από τον πατέρας τους

Ειδικός ψυχολόγος θα σταθεί στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών της 36χρονης γυναίκας, που χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, δολοφονήθηκε από τον 40χρονο σύζυγο της, ο οποίο την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια στο σπίτι τους στην Λακωνία. Σημειώνεται, ότι τα παιδιά βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ειδεχθούς πράξης.

Ο ψυχολόγος από τον δήμο Εύρωτα, με τη βοήθεια συγγενικών προσώπων έχουν αναλάβει να ενημερώσουν τα δύο ανήλικα τέκνα για την δολοφονία της μητέρας τους από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Η εικόνα του ζευγαριού στα social media

Πέρα από την σκληρή πραγματικότητα, η εικόνα του ζευγαριού σε δημοσιεύσεις και φωτογραφίες στα social media, έδειχνε ένα αγαπημένο ζευγάρι, που ζούσε ευτυχισμένες στιγμές.

Όπως ανέφερε ο αδελφός της αδικοχαμένης 36χρονης το ζευγάρι ήταν δέκα χρόνια παντρεμένο ενώ λίγες ώρες πριν το έγκλημα ήταν μαζί με την αδελφή του: «Ήταν δέκα χρόνια παντρεμένοι, ήταν ήσυχοι άνθρωποι. Δεν είχαν προβλήματα, πήγαιναν μαζί στη δουλειά. Πήγαμε χθες στο καφενείο να πιούμε ένα τσάι και στις 8-8:30 έφυγε και πήγε σπίτι να μαγειρέψει στα παιδιά. Τα παιδιά κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο, δεν κατάλαβαν τίποτα. Έχουμε πάρει εμείς τα παιδιά, τα έχουμε φέρει εδώ».

«Δεν είχαν δώσει δικαιώματα» δηλώνουν οι γείτονες

Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τα γεγονότα οι κάτοικοι του χωριού, για το ζευγάρι που κατοικούσε τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό, καθώς δεν είχαν δώσει ποτέ καμία αφορμή για σχόλια καθώς το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν μόνο η δουλειά τους, και το μεγάλωμα των δυο παιδιών τους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Κουτσοθεοδωρής το ζευγάρι από την Αλβανία εργάζονταν ως αγρότες γης από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο χωριό   «Το ζευγάρι ζει στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, εργάζονται ως εργάτες γης και οι δυο. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικοί, οι συναναστροφές ήταν λίγες και για λίγη ώρα, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με το χωριό. Έχουν δυο παιδιά, οκτώ και δέκα ετών. Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό, καθώς το μέρος είναι μικρό, αλλά και η αστυνομία έφτασε γρήγορα αποκλείοντας την περιοχή. Το τελευταίο διάστημα στο χωριό ζει και ο αδερφός της άτυχης γυναίκας, που πήρε από χθες τα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, δεν είχαν δώσει τέτοια δικαιώματα. Το τι συνέβαινε, βέβαια, μέσα σε αυτό ζευγάρι, δεν το γνωρίζει κανείς».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 40χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, τηλεφώνησε αργά χθες το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε πως δολοφόνησε την 36χρονη σύζυγό του κατά τη διάρκεια καβγά, αναφέροντας πως «Μάλλον έπνιξα τη γυναίκα μου», ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε.

Μαρτυρίες ανέφεραν πως το βράδυ της Κυριακής οι δυο τους - εργάτες γης, που ζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό -  καβγάδισαν έντονα, ενώ τα δυο παιδιά -αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών- κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Πάνω στον καβγά, η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα ο 40χρονος να στραγγαλίσει την 36χρονη και στη συνέχεια να εξαφανιστεί από το σπίτι. Λίγο αργότερα όμως, τηλεφώνησε στην αστυνομία

Μετά την ομολογία του συζυγοκτόνου, αστυνομικοί από το οικείο τμήμα έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού και ζευγαριού διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News