Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 5-11 στις 10 Δεκεμβρίου

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Δεκεμβρίου, αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε παιδιά 5 έως 11 ετών, ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και από τις 15 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί

«Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωρίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός. Προβλέπεται ότι η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα τους επόμενους μήνες και περισσότερα από τα μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτήν», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου, είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζει «τρεις ως έξι φορές περισσότερες λοιμώξεις από ό,τι η Δέλτα στο ίδιο χρονικό διάστημα», ενώ πρόσθεσε πως «είναι εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», επικαλούμενη δήλωση του δρ Άντονι Φάουτσι.

Τα τρία σημαντικά θέματα που θα διαμορφώσουν την τελική επίδραση του στελέχους «Ομικρον» είναι:

- Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός.

- Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει τα αντισώματα.

- Πόσο επιβαρυντικός ενδεχόμενα είναι στην κλινική έκφραση της νόσου.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση, τόνισε ότι αυξάνει 20 φορές το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και λοίμωξης.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε, είπε η κ. Θεοδωρίδου και αυτά είναι τα εμβόλια και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Θεμιστοκλέους: Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα, από 15 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για 5-11 ετών

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι για τις ηλικίες 5-11 ετών στην χώρα μας θα φτάσουν τα εμβόλια στις 13 Δεκεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται σε 77%, ενώ όσο αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους, το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται σε 73%.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σε 10 μέρες κλείστηκαν 1 εκατ. ραντεβού για την τρίτη δόση, ενώ από την στιγμή της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, κλείστηκαν έως σήμερα περισσότερα από 70.000 ραντεβού 1ης δόσης – μια εβδομάδα νωρίτερα και πριν την κυβερνητική ανακοίνωση, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 24.000.

Παρακολουθήστε ζωντανά την προγραμματισμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια