Έκτακτη επιδείνωση καιρού: Πότε αναμένεται στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτη επιδείνωση καιρού: Πότε αναμένεται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται, από σήμερα έως την Τετάρτη – Πότε αναμένεται η επιδείνωση του καιρού

Ένα βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την Ιταλία προς το Ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να προκαλέσει έντονη κακοκαιρία στο σύνολο της χώρας το διήμερο Δευτέρας -Τρίτης, καθώς και στο πρώτο μισό της Τετάρτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Δυτική Ελλάδα, τη νύχτα προς Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), ενώ για το υπόλοιπο της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στην Ήπειρο θα είναι πυκνές, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 και το βράδυ στα δυτικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά αύριο στο Ηράκλειο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, καθώς θα επικρατήσει αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 11 βαθμοί Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός σύμφωνα με τις προγνώσεις, στο Αρκαλοχώρι τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται έντονη συννεφιά το πρωί με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από τις 12 το μεσημέρι αναμένεται και βροχή. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά τη Δευτέρα, αναμένεται άστατος καιρός, καθώς θα επικρατήσει συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα Φαλάσαρνα, ενώ αργά το πρωί αναμένεται και βροχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός στο Ρέθυμνο. Αρχικά, θα επικρατήσει έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το μεσημέρι αναμένεται βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία, αναμένεται άστατος καιρός και πιο συγκεκριμένα το πρωί θα επικρατήσει έντονη συννεφιά, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν θα πνέουν νότιοι 5 βαθμοί Κελσίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται, ενώ από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News