Δ. Χριστόπουλος: Τα ανθρώπινα δικαιώματα πιέζονται εν καιρώ υγειονομικής κρίσης

Κρήτη
Δ. Χριστόπουλος: Τα ανθρώπινα δικαιώματα πιέζονται εν καιρώ υγειονομικής κρίσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος εξήγησε στις «Αντιθέσεις» ότι τα δικαιώματα πιέζονται και απαιτείται επαγρύπνηση – Τι ανέφερε για το προσφυγικό

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια εικόνα και ο επηρεασμός της υγειονομικής κρίσης τέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Αντιθέσεις», την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, με καλεσμένο τον Κοσμήτορα Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου και τέως Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρη Χριστόπουλου.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στις κοινωνίες και τη συγκρότησή τους, το μέλλον των κοινοτήτων και την πορεία που έχουν λάβει τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό την πίεση όχι μόνο της πανδημίας και των μέτρων, αλλά της παγκόσμιας οικονομίας, του προσφυγικού αλλά και της συντηρητικής στροφής που αποτυπώνεται στις κοινωνίες μέσω της ανόδου της ακροδεξιάς.

Παράλληλα, εξήγησε ότι τα δικαιώματα πιέζονται και απαιτείται επαγρύπνηση, αναφέροντας όμως ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα επιβολής μέτρων και κυρώσεων σε όσους αντιδρούν, για παράδειγμα στον εμβολιασμό διακρίνοντας ωστόσο τη θέση του από την επιβολή προστίμων.

Με φόντο το προσφυγικό ο κοσμήτορας Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου καυτηρίασε τη λογική απομόνωσης σε καμπ των προσφύγων που θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την πιλοτική προσπάθεια ενσωμάτωσης στην κοινωνία σε περιοχές των ορεινών όγκων της χώρας που εγκαταλείπονται και ερημώνουν και θα δύνατο να μετατραπεί σε μια λογική εμπλουτισμού του έθνους.

Βασική παράμετρο έθεσε ο κ. Χριστόπουλος την οικονομική αποτύπωση και τις ανισότητες που βαθαίνουν την συντήρηση στο δυτικό κόσμο μεταστρέφοντας τις κοινωνίες σε παρακολουθητές αλλά και ενισχυτές των ακροδεξιών ρευμάτων.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο ελληνικό πανεπιστήμιο και την απαξίωσή του, διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια λογική είναι καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες του αύριο.

Ο κοσμήτορας Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου ανέφερε ότι ο όρος δεξιά και αριστερά έχει βάση που δεν είναι δυνατό να πάψει να υπάρχει ενώ σχολίασε τη στάση της ΠτΔ που κατά την άποψή του θα έπρεπε να είναι περισσότερο θεσμική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News