Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ζητούν νέα παράταση, λόγω αυξημένης προσέλευσης

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ζητούν νέα παράταση, λόγω αυξημένης προσέλευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική η συμμετοχή και στην Κρήτη - Νέα παράταση ζητούν Λοβέρδος και Παπανδρέου

Την παράταση για μία ώρα, έως τις οχτώ το βράδυ, του διαστήματος μέσα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Παράλληλα, η εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ ανάμεσα σε έξι υποψηφίους: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος.

Αν κανείς από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή (12.12.2021).

Ρεκόρ συμμετοχής από τους πολίτες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000, κάτι που σημαίνει πως η προσέλευση έχει ξεπεράσει αυτή της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, το 2017.

Δυναμική η συμμετοχή και στην Κρήτη

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Κρήτη και το Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου. 

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

Κατά την προσέλευση τους οι ψηφοφόροι, προσέρχονται ένας - ένας ανά κάλπη, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου, ενώ φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και αυτοί έχουν την ευθύνη του εκλογικού κέντρου, έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το ράπιντ τεστ.

Ενδεικτικό της συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 1.000 άτομα στις 10 συνολικά κάλπες που στήθηκαν στα εκλογικά τμήματα της πόλης και της ενδοχώρας. 

Οι πολίτες έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα ανά χείρας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρο της επιλογής τους. Ανάμεσα στους χιλιάδες ψηφοφόρους του Ρεθύμνου και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης. 

Στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος προσδοκούν αφενός της διασφάλιση της ενότητας και αφετέρου το ΚΙΝΑΛ να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου, ακόμα και στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, τα επίπεδα συμμετοχής αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν αυτά της προηγούμενες εκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία είχαν ψηφίσει συνολικά 3.000 άτομα.

«Πρωτιά» Παπανδρέου στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε το 50% (54 ψήφους).

Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Ανδρουλάκης, 11.1%
  • Γερουλάνος, 1.85%
  • Καστανίδης, 2.78%
  • Χρηστίδης, 2.78%
  • Λοβέρδος, 31.48%
  • Παπανδρέου, 50%

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Αυστραλία, φαίνεται πως προκάλεσε ενοχλήσεις στους υπόλοιπους υποψηφίους ακόμη και για αν πρόκειται μόνο για 108 ψήφους, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News