Ελλάδα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα 5 νέα app που θα αλλάξουν τη ζωή μας

Από τις ψηφιακές υπογραφές ως τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι νέες εφαρμογές του Υπουργείο που θα κάνουν ευκολότερη την ζωή των πολιτών

Οι νέες πρακτικές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευρύνουν το πεδίο των καινοτομιών, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών που μέχρι πρότινος «ταλαιπωρούσε» η γραφειοκρατία.

Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούσαν οι ταυτότητες, οι ψηφιακές υπογραφές, τα βιβλιάρια υγείας, τα διπλώματα οδήγησης και η Δικαιοσύνη. Με την ψηφιακή αναβάθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο, οι πέντε παραπάνω υποθέσεις θα οριστούν μερικώς στο ψηφιακό περιβάλλον, προς διευκόλυνση των πολιτών.

Σημαντική τομή θα αποτελέσει η μεταφορά της ταυτότητας στο ψηφιακό wallet, που σημαίνει ότι, η νέα ταυτότητα θα περάσει στα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή της μείωσης της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί.

Στο ψηφιακό wallet, μεταξύ άλλων θα προστεθούν ,και υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακκάκης.

Από τον επόμενο Ιανουάριο, ξεκινάει η χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε πολίτες και επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, ενώ αναφορικά με τον τομέα της ταυτοποίησης, θα ακολουθηθεί στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφαλείας από το σπίτι ή από τη δουλειά, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ.

Στις αρχές του 2022, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους ειδικότερα, θα εφαρμοστεί  μια ακόμη σημαντική καινοτομία, με όλα τα παιδιά να αποκτούν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Αλλαγές αναμένονται και στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης.

(φωτογραφία pixabay)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια