Κρήτη: Οι μαθητές σε επαφή με την αγορά και την επιχειρηματικότητα (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Οι μαθητές σε επαφή με την αγορά και την επιχειρηματικότητα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θετικό πρόσημο η αποτίμηση του προγράμματος DIMAS, με συμμετοχή και μαθητών από την Κρήτη

Τα αποτελέσματα ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν και μαθητές από την Κρήτη, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης, κατά την οποία εκείνο που αναδείχθηκε ήταν η συνεισφορά τέτοιων δράσεων, στην κατανόηση του πλαισίου εντός του οποίου θα βρεθούν οι μαθητές, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους.

Η επαφή με το χώρο της αγοράς εργασίας μπαίνει στο επίκεντρο των δράσεων που υλοποιούνται, με τα προγράμματα αυτά να υποκαθιστούν τις ελλείψεις στο  πρόγραμμα σπουδών. Το πρόγραμμα DIMAS που παρουσιάστηκε χθες συνδέει την επιχειρηματικότητα και τις δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σημαντικά είναι τα αποτελέσματα για τους μαθητές όλης της χώρας που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα DIMAS που συνδέει την επιχειρηματικότητα και τις δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Κρήτη συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα αυτό, με τους υπευθύνους να εξηγούν γιατί η επαφή των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με χώρους της πραγματικής οικονομίας, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους νέους και απόδοση στην μετέπειτα πορεία τους.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσιάστηκε το πρόγραμμα με τη διαδικτυακή παρουσία  συμμετεχόντων από ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης.

Αυτή την ώρα σε σχολεία της χώρας αλλά και της Κρήτης, υλοποιούνται μια σειρά από προγράμματα που αθροιστικά συνεισφέρουν όπως επισημάνθηκε  στην σφαιρική γνώση των μαθητών σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας αλλά και της εργασίας, λειτουργώντας καθοριστικά και ενισχυτικά στον εμπλουτισμό των γνώσεων που λαμβάνουν οι μαθητές και που απέχει πολύ από την αμιγώς θεωρητική προσέγγιση που διαπνέει το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται στα σχολεία της χώρας.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News