Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Πώς έπεισε έναν οδηγό ταξί να εμβολιαστεί κατά του covid

Τη συζήτηση που είχε με έναν οδηγό ταξί ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος περιέγραψε μέσω Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος - Σύμφωνα με την ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE ο επαγγελματίας οδηγός φαίνεται να πείστηκε ότι θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Τη συζήτηση που είχε με έναν οδηγό ταξί, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, περιέγραψε μέσω Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE, μετά την κούρσα που είχε με εκείνον πελάτη, ο επαγγελματίας οδηγός φαίνεται να πείστηκε ότι θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες».

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου αναφέρει:

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρωτόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.
Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες ή εβδομάδες και μετά διαλύεται.
Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μού το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση, με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών.
Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.
Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια