Πάπας Φραγκίσκος: Η άφιξή του στην Ελλάδα – Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεών του

Ελλάδα
Πάπας Φραγκίσκος: Η άφιξή του στην Ελλάδα – Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεών του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Κύπρο ο ποντίφικας θα φτάσει σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και αύριο Κυριακή θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη – Οι συναντήσεις και το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου

Με τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, καθώς και αντιπροσωπία της Ιεράς Συνόδου, ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο. Προχθές είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, τέλεσε σε στάδιο τη Θεία Λειτουργία παρουσία περίπου 10.000 πιστών, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αδελφοσύνης και ενότητας ανά τον κόσμο.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι από μόνοι μας», είπε ο Πάπας, «πρέπει να παραμένουμε ο ένας δίπλα στον άλλον για να μοιραστούμε τις πληγές της ζωής μας και να αντιμετωπίσουμε τον δρόμο μαζί». Σημειώνεται ότι, λίγο πριν την έναρξη της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο με μαχαίρι, ενώ ομάδα ορθοδόξων ζητούσε την απομάκρυνση του Πάπα από την Κύπρο. Νωρίτερα ο Πάπας προσευχήθηκε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Πύλη Πάφου, η οποία από το 1974 μέχρι σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της διαχωρισμένης Λευκωσίας. Έξω από την εκκλησία είχαν μαζευτεί εκατοντάδες μετανάστες, ενώ οι 50 πρόσφυγες που ο ποντίφικας θα πάρει μαζί του στη Ρώμη παραβρέθηκαν μέσα στην εκκλησία.

Στην Ελλάδα

Σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, ο Πάπας θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει για επίσημη επίσκεψη έως μεθαύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, αναμένεται να υποδεχτεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11:15 π.μ. Θα ακολουθήσει κατ′ ιδίαν συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, στις 12 μ.μ. θα λάβει χώρα η τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο αργότερα ο Πάπας θα πραγματοποιήσει «ευγενική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο ιδιωτικό γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο». Στις 12:30 μ.μ. ο Πάπας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 12:45 μ.μ. ο ποντίφικας θα έχει συνάντηση με τις Αρχές, την Κοινωνία των Πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο και θα απευθύνει ομιλία. Στις 4 μ.μ. το απόγευμα ο ποντίφικας θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριότατο Ιερώνυμο Β’, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ελλάδος και στις 4:30 μ.μ. οι δύο ιεράρχες θα συναντηθούν με την αντίστοιχη συνοδεία στην «Αίθουσα του Θρόνου» της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Ελλάδος. Εκεί ο ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία. Στις 5:15 μ.μ. ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Επίσης εκεί προγραμματίζεται να μιλήσει. Τέλος, στις 6:45 μ.μ. προγραμματίζεται ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της «Εταιρείας Ιησού» στην Αποστολική Διακονία.

Μυτιλήνη και Αθήνα

Το αυριανό πρόγραμμα του ποντίφικα

Στις 9:15 αύριο το πρωί ο Πάπας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Μυτιλήνη, όπου θα φτάσει στις 10:10. Στις 10:45 π.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Εκεί θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή “Angelus”. Στις 12:15 μ.μ. ο ποντίφικας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα. Στις 4:45 μ.μ. θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής και στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη του Μακαριότατου Ιερώνυμου Β’ στον ποντίφικα Φραγκίσκο στο Αποστολικό Μοναστήρι.

Μεθαύριο Δευτέρα

Στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στην Αποστολική Διακονία στην Αθήνα. Στις 9:45 π.μ. ο Πάπας θα έχει συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι, όπου και θα απευθύνει ομιλία. Στις 11:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια τελετή στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών και στις 11:30 μ.μ. ο ποντίφικας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρώμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News