ΟΛΜΕ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών»

Ελλάδα
ΟΛΜΕ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται στα σχολεία μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους», σημείωσε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών» καθώς «συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται στα σχολεία μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους». Η ΟΛΜΕ προτείνει οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να «στελεχώσουν τις ψηφιακές τάξεις για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών/τριών», όπως είχε γίνει και πέρσι.

Επίσης, την αντίθεσή της στη διεξαγωγή των επιμορφώσεων για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών σε ώρες απογευματινές εκφράζει η ΟΛΜΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι «ο προσωπικός χρόνος, ο οικογενειακός προγραμματισμός, ο προσωπικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η προετοιμασία των εκπαιδευτικών για τα μαθήματα δεν λαμβάνονται υπόψη». Επιπλέον, ο χρόνος αυτός δεν αναγνωρίζεται ως υπερωριακός, και συχνά τα απογεύματα λειτουργούν "Όμιλοι" στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τονίζει η Ομοσπονδία και ζητά «οι επιμορφώσεις να γίνουν δια ζώσης, σε εργάσιμες ώρες και μέρες, στοχευμένα και για όσο χρόνο χρειάζεται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News