Χριστούγεννα 2021: Ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα - Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Κρήτη
Χριστούγεννα 2021: Ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα - Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο θα είναι το ωράριο καταστημάτων την περίοδο των γιορτών - Τι προβλέπεται για την τελευταία Κυριακή του έτους

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα τις δύο Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου, ενόψει της επερχόμενης εορατιστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων παραμένει σε ισχύ για 8 καθορισμένες Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και οι δύο Κυριακές πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως επίσης και η τελευταία Κυριακή του έτους. Ωστόσο, η τελευταία Κυριακή του έτους σιμπίπτει με την 26η Δεκεμβρίου, η οποία έχει προστεθεί στις υποχρεωτικές αργίες και δεν μπορεί να μετατεθεί σε άλλη Κυριακή.

Έτσι την τελευταία Κυριακή του έτους, 26 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτά θα είναι τις δύο Κυριακές στις 12 και 19 Δεκεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 10.00 έως τις 18.00.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τον εμπορικό Σύλλογο της πόλης το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα 2021, ως είθισται τα καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ κλειστά θα είναι στις 25 (ανήμερα Χριστουγέννων), 26 Δεκεμβρίου, την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι το λιανεμπόριο την Χριστουγεννιάτικη περίοδο θα κινηθεί με γνώμονα τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News