Ελλάδα

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Πως υπολογίζεται το επίδομα

Στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 η ακριβής ώρα κλεισίματος της πλατφόρμας αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού

Κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:00, όπως συμβαίνει άλλωστε πριν από κάθε νέα πληρωμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης, δεν θα δέχεται η  ηλεκτρονική πλατφόρμα νέες αιτήσεις.

Με το πέρας της ολοκλήρωσης της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα επανενεργοποιηθεί.

Αναφορικά με την έκτη και τελευταία δόση του τρέχοντος έτους, εκείνη θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, στις 31 Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Τρόπος υπολογισμού για το Επίδομα Παιδιού

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, δηλαδή θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις με διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα παιδιού που δίδονται από τον Οργανισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια